Activiteiten in De LiK

Voor de ultieme beleving van De LiK zijn wij de samenwerking aangegaan met onderstaande partijen. De activiteiten staan in het teken van het verhaal van onze locatie en stimuleren het teamverband. Hieronder een aantal ludieke teambuildingsactiviteiten welke u kunt toevoegen aan het programma van uw event!

Let op!

Wij bieden de teambuildingsactiviteiten aan als onderdeel van een volledig programma of in combinatie met een vorm van catering. Enkele activiteiten zijn ook los te boeken via ons of de aanbieder (Rondleiding (Stadsdorp Wolvenburg), Teamcoaching (Gajes in de Bajes), Celblok B (Bakx & Meijer) en De Buit (Bakx & Meijer)), contactgegevens staan bij het onderdeel vermeld.

De zoektocht naar ‘Lange Theo’ – Celblok B

Kosten

  • 30 tot 50 personen – €27,50 per persoon excl. btw
  • 50 tot 80 personen – €23,50 per persoon excl. btw

Duur spel – 60 minuten

Deelnemers – van 30 tot 80 personen

Groepsgrootte – gemiddeld 4 personen per team

Ruimte – Cellengang-B

 

Speluitleg

Na een grote opstand in de Wolvenburg gevangenis zijn er een aantal gevangenen ontsnapt. De meeste zijn weer gevonden maar er ontbreken nog een aantal criminelen, waaronder de zoon van de beroemde en beruchte crimineel Gerrit Boef. Tijdens het, op escape room gebaseerde, spel ‘Celblok B’, kruip je in de rol van rechercheur. Hierbij is het de opdracht aan jou en je team om ‘Lange Theo’ op te sporen, voordat hij voorgoed weet te verdwijnen naar een ver en tropisch oord. De speurtocht naar ‘Lange Theo’ is een interactief spel met een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de mooiste vleugel van de voormalige Wolvenburg gevangenis.

In verschillende opsporingsteams van 4 personen wordt de zoektocht gestart. De rechercheurs zullen door verschillende kwaliteiten te gebruiken, aanwijzingen moeten verzamelen om de boef te vangen. Ben jij in staat om samen met je team de schuilplaats te achterhalen? Celblok B is te spelen tot 80 personen tegelijk. Onze escape room en celblok B zijn zowel afzonderlijk als in combinatie te spelen. 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Los boeken? Dat is mogelijk via onderstaande knop. 

De Buit – teambuilding activiteit

Kosten

  • 30 tot 60 personen – €27,50 per persoon excl. btw
  • 60 tot 90 personen – €25,00 per persoon excl. btw
  • 90 tot 120 personen – €22,50 per persoon excl. btw

Duur spel – 90 tot 120 minuten

Deelnemers – van 30 tot 120 personen

Groepsgrootte – gemiddeld 6 personen per team

Ruimte – Cellengang-B

Speluitleg

Eén van de laatste gedetineerden die De LiK in 2014 verliet, was Louie S., een beruchte dief uit het Gooi.
Hij was bekend om zijn spectaculaire kraken, die hij zette bij de rijkste bewoners van het Gooi en omstreken. ‘Haal het bij de mensen die het toch wel kunnen missen’, was zijn motto, en hij beroofde zodoende heel wat rijke huizen in de omgeving. Tot hij in 2013 gepakt werd samen met een aantal maten, en in de gevangenis aan het Wolvenplein wachtte op de berechting. Ondertussen is Louie S. berecht en overgeplaatst naar een ander gevang, maar… Dé Buit, het resultaat van een aantal van zijn laatste en meeste gewaagde kraken, is nooit gevonden…! Louie S. laat vanzelfsprekend over de vindplaats van dé Buit al jaren niks los, maar het verhaal doet de ronde dat er in De LiK aanwijzingen gevonden kunnen worden die wijzen naar de verstopplek van dé Buit, een van de meest spectaculaire schatten van onze huidige tijd.

Ontrafel jij de aanwijzingen in De LiK op tijd? Ontdek als eerste in welke cellen Louie S. zijn clues heeft achtergelaten en kom steeds dichter bij de oplossing! Ben jij met je team slim genoeg om de buit van Louie S. te vinden? Speel nu De Buit in de oudste gevangenis van Nederland en strijk met jouw team de winst op!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Los boeken? Dat is mogelijk via onderstaande knop. 

Bezoekersuur – Rondleiding door Stadsdorp Wolvenburg

Kosten

  • €60,00 per gids (btw n.v.t.)

Duur activiteit – 60 minuten

Deelnemers – tot 20 personen per gids

Groepsgrootte – gemiddeld 6 personen per team

Ruimte – divers

Uitleg

“Na 164 jaar gaan de deuren open en kan iedereen voor het eerst vrij in- en uitlopen”

Elke Utrechter kent het mysterieuze en opvallende bouwwerk aan de Singel, maar de meesten van ons hebben de gevangenis aan het Wolvenplein nog nooit vanbinnen bekeken. Bekijk de oudste cellulaire gevangenis van Nederland vanuit haar historische functie. In 1856 is Wolvenburg als strafgevangenis geopend, in 2014 is PI Wolvenplein als Huis van Bewaring gesloten. Bezoekersuur is een rondleiding door de historie van het gevangeniswezen van 1856 tot 2014. Stadsdorp Wolvenburg verzorgt deze met haar ervaren gidsen.

Los boeken? Dat is mogelijk, graag verwijzen wij u door naar Stadsdorp Wolvenburg; http://www.wolvenburgutrecht.nl

Bajes trefbal – sportieve teambuilding activiteit

Kosten

  • €22,50 per persoon exclusief btw

Duur activiteit – 60 minuten

Deelnemers – 10 tot 30 personen

Ruimte – Gymzaal

Speluitleg

Haal het kind in je weer naar boven met het leukste spel van vroeger! Het spel is nog steeds gebaseerd op het bekende trefbal, maar dan uitdagender gemaakt door verschillende regels en aspecten uit de bajes, zoals de cipier, verklikker en natuurlijk de handboeien! Kom een uurtje Bajes Trefballen in de gymzaal van de gevangenis en voel je weer jong. Wat heb je hiervoor nodig? Een portie fanatisme en makkelijke kledij. De rest regelen wij!

Activiteit is alleen te boeken als onderdeel van het programma.

Expeditie Bajes – teambuilding activiteit

Kosten

  • €25,00 per persoon exclusief btw

Duur activiteit – 60 minuten

Deelnemers – 10 tot 20 personen

Ruimte – Expeditie of Gymzaal

Speluitleg

Een teambuildingsactiviteit op en top! Alleen door de juiste samenwerking lukt het om de expeditie te voltooien. Strijd met jouw team over het parcours zonder de grond te raken en maak de snelste tijd. Iedereen kan meedoen, wij maken deze expeditie op maat.

Activiteit is alleen te boeken als onderdeel van het programma.

Teamcoaching in de bajes – Kans² i.s.m. Gajes in de bajes

Kans² biedt een unieke teamdag aan. Samen met je team word je opgesloten in een echte cel. Werken jullie slim en efficiënt samen zodat jullie binnen de tijd ontsnappen? Na deze escaperoom-activiteit volgt een training teamcoaching van 1 dagdeel en krijgen jullie inzichten en tools voor teamontwikkeling. Welke talenten heeft ieder teamlid en hoe versterk je elkaar? Niet alleen een spannend en leuk teamuitje dus, maar ook leerzaam! Na deze activiteiten kunnen we samen de dag evalueren tijdens een borrel of etentje.

Los boeken? Dat is mogelijk, graag verwijzen wij u door naar Gajes in de Bajes. https://www.gajesindebajes.nl