Luchtplaats Zuid

De Luchtplaats

Een event lekker in de buitenlucht? Daar is De Luchtplaats perfect voor.

De Luchtplaats ligt aan de Expeditie-gang & de Kerk. En daarom prima te gebruiken in combinatie tijdens een evenement.

Een uurtje luchten

Wist je dat gevangen slechts een uurtje per dag mochten luchten? Die kostbare tijd werd meestal gevuld met sigaretjes roken en met het onderhouden van het kleine beetje sociale contact dat gevangen met elkaar hadden.

Tegenwoordig ziet de luchtplaats er een stuk gezelliger uit. In latere jaren werd lichamelijke beweging gestimuleerd door de toevoeging van een basketbalveld. De hokjes die je hier en daar op het terrein ziet zijn oude bushokjes. Ze boden de gevangen wat bescherming tegen de regen en felle zon.

Stadsstrand Copacabajes

De afgelopen jaren was de Kleine Luchtplaats van De LiK omgetoverd tot een heus Utrechts stadsstrand. Geen uitzicht op het water, maar wel uitzicht op de toffe monumentale gevangenismuur en aan de andere kant de cellen. Vele cocktailavonden, Bajes Borrels en barbecues hebben hier plaatsgevonden.

Diverse opstellingen mogelijk

Denk bijvoorbeeld aan een barbecue (zomer barbecue of winter barbecue), sit-down diner in festival-sferen met stoere Streetfood gerechten en natuurlijk uitgebreide borrels. We denken graag met je mee hoe we voor jouw evenement deze ruimte het beste tot z’n recht laten komen.

SIT-DOWN DINER | WALKING DINNER | BARBECUE | STREETFOOD | BUFFET | BORREL

157 m2